Cultură

Nou eveniment al Centrului de Studii Turce – ”Cafegii la taifas: o incursiune în istorii cu cafele”

Centrul de Studii Turce vă invită la prima întâlnire dedicată istoriei și civilizației otomane și turce din anul universitar 2020-2021, având de această dată ca temă cafeaua – iubită moștenire otomană.
Intâlnirea CST cu numărul 31, desfășurată online, este o invitație virtuală la o cafea adresată prietenilor Centrului de Studii Turce și o incursiune în diversele istorii cu cafele pe care invitații vi le vor împărtăși.

Cafegiii la taifas, invitații lunii noiembrie la CST, sunt:
dr. Bogdan Popa, cercetător știițific II, Institutul de Istorie Nicolae Iorga, doctor în istorie cu o teză despre „Educaţie fizică, sport şi societate în România interbelică”. Cea mai recentă carte publicată: „Comerţul cu carte în România: proiect naţional şi proiect economic (a doua jumătate a secolului al XIX-lea – prima parte a secolului al XX-lea)”, Cluj, 2015.
Cosmin Lazăr, student în anul II la Facultatea de Istorie, Universitatea din București și membru al Cercului de Istorie Orientală

In program:

Cosmin Lazăr – Prezentarea cărții ,,Povestea cafelei turcești” de M. Sabri Koz și Kemalettin Kuzucu, tradusă în 2019 la Editura Corint
Silvana Rachieru – Un felegean negrit și cu totul deșert: cafele si cafegii pe Bosfor
Bogdan Popa – Gust, lene, obligație: cafeaua și sociabilitatea
Aroma de cafea va fi transmisă online pe pagina de facebook CST. Invitații vor putea răspunde întrebărilor adresate în timp real pe pagina CST. La finalul întâlnirii, Editura Corint oferă o mică surpriză auditoriului.

Evenimentul face parte din seria de prelegeri lunare „Intâlnirile Centrului de Studii Turce” coordonată de conf.univ.dr. Silvana Rachieru și este organizat împreună cu Cercul de Istorie Orientală din Facultatea de Istorie și cu sprijinul Grupului Editorial Corint.