Cultură

PESTE 3000 DE ÎNALȚI FUNCȚIONARI PUBLICI DIN ROMÂNIA AU FĂCUT CUNOȘTINȚĂ CU LIMBA ȘI CULTURA TURCĂ

A început a 8-a etapă a cursurilor de limba turcă din cadrul Proiectului de Predare a Limbii Turce Angajaților din Sectorul Public (KATÖP), proiect inițiat de către Institutul Yunus Emre București și susținut de către Ambasada Republicii Turcia la București, ca și parte a activităților de predare a limbii turce în străinătate derulate de către Institutul Yunus Emre, principala instituție de diplomație culturală a Turciei.

Diplomații și Înalții Funcționari Publici Români Învață Limba Turcă

În cadrul proiectului KATÖP desfășurat încă din luna martie 2021 diplomații, înalții funcționari publici, polițiștii, jandarmii și ceilalți membrii ai personalului de securitate, continuă să învețe limba turcă participând la cursurile online de limba turcă ale Institutului Yunus Emre. Prin cea de-a 8-a etapă a proiectului KATÖP începută în septembrie 2022 mai mult de 3000 de persoane ce ocupă înalte funcții publice au făcut cunoștință cu limba și cultura turcă.

Cooperare în Domeniul Militar

Pe lângă cursurile de limba turcă destinate angajaților din sectorul public, conform „Acordului Bilateral de Pregătire și Cooperare Militară”, limba turcă este predată de către Institut personalului Armatei Române.

Pe de altă parte, Institutul Yunus Emre București predă limba turcă angajaților diferitelor instituții publice în cadrul colaborărilor cu administrațiile publice locale.

Activitățile din România ale Institutului Yunus Emre București

Prin intermediul cursurilor și activităților culturale desfășurate în România de către Institutul Yunus Emre București începând cu anul 2011, sunt consolidate relațiile de prietenie turco-română și dezvoltate diverse cooperări, în cadrul diplomației culturale prin prezentarea limbii, culturii, artei și istoriei turce.