Politic

Înțelegerea de Cooperare între Cluj-Napoca și Eskișehir

În cadrul unei ceremonii oficiale organizată de Municipalitatea orașului Eskișehir, Turcia, primarul Emil Boc a semnat, împreună cu domnul primar Yilmaz Büyükerşen, Înțelegerea de Cooperare dintre Cluj-Napoca și Eskișehir.

Înțelegerea vizează domenii precum economie, educație, cultură, artă, sănătate. Din delegația municipalității clujene au mai făcut parte domnul Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Vasile Vita, Consulul onorific al Turciei la Cluj și Emilia Botezan, șef birou Relații externe și investitori, din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Vizita în orașul Eskișehir a mai cuprins întâlniri cu domnul Firuzhan Kanatli, Consulul onorific al României în Turcia, cu domnul Celalettin Kesikbaş, Chairman of the Board Camera de Industrie Eskișehir, cu domnul Metin Güler, Camera de Comerț Eskișehir și o echipă academică condusă de domnul prorector Gürsoy Arslan, de la Universitatea Tehnică din Eskișehir.

”Astfel, am avut șansa, în cadrul vizitelor la aceste instituții, să prezint potențialul municipiului Cluj-Napoca în domeniul inovării, al afacerilor dar și al relevanței schimburilor reciproce de studenți și al proiectelor educative internaționale pentru tineret, cu scopul de a oferi substanță și pragmatism înțelegerii noastre de cooperare. Mulțumim municipalității din Eskișehir pentru excelenta organizare a vizitei și pentru prietenia arătată delegației clujene”, a declarat Emil Boc într-un comunicat de presă al Primăriei Cluj-Napoca.