Travel

O excursie pe apă în orașul scufundat Kekova

„Cum ai ajuns la Kas?”
Kas , unul dintre cele mai vizitate sate din Turcia, cu o atmosferă calmă și festivă, soarele te îndeamnă la relaxare. Oferă posibilitatea de a păși, cel puțin, pentru o zi în Grecia, în orașul Kastelorizo, care se află la doar la o oră distanță cu feribotul . De asemenea, puteți vizita ruinele vechiului oraș lycian Myra din Demre.
Excursia cu barca prin Golful Kekova este una dintre activitățile pe care neapărat un turist ar trebui să le facă în Kas.

Kekova este o regiune de pe litoralul mediteranean turcesc
, care include insula cu același nume, precum și satele Kaleköy și Üçağız. De la includerea sa de către Ministerul Mediului ca zonă special protejată începând cu anul 1990, regiunea a devenit destul de populară printre vizitatori datorită frumuseții uitimoare și patrimoniului cultural.
Astfel, la începutul secolului XX, italienii au fost conștienți de valoarea sa când au luptat pentru aceast, însă în cele din urmă, au pierdut-o în fața Turciei după Convenția din 1932.

În partea de nord a insulei Kekova, puteți găsi ruinele subacvatice ale Dolchiste, o veche așezare lyciană, care a fost parțial inundată de mare în timpul unui cutremur care a avut loc în secolul al II-lea d. Hr. . Chiar dacă Dolchiste a fost reconstruită în perioada bizantină, amenințarea arabilor din regiune i-a determinat pe locuitorii săi să-și abandoneze orașul.
În Golful Tersane, se poate înota printre ruinele unei vechi biserici bizantine, în timp ce Golful Akvaryum este, de asemenea, un alt loc perfect pentru a te îmbăia în apele limpezi.
În afară de frumosul oraș scufundat în apele turcoaz iridiscente, Kekova este, renumită pentru nenumăratele golfuri precum și pentru satul Kaleköy și cetatea sa istorică.

Restaurantele de pe malul mării împodobite cu flori, casele mici cu acoperișuri din teracotă și străzile înguste sunt deosebite în acest sat idilic. În ceea ce privește cetatea, aceasta se află pe rămășițele unei alte structuri lyciene construite de cavalerii din Rodos.

Acest loc este perfect pentru a lua o pauză de la stesul și grijile cotidiene.

Redactor AY MEDIA