Economie

Consultări între membrii guvernului și reprezentații sectorului HORECA

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, Emil-Răzvan Pîrjol, a participat miercuri, 01 aprilie 2020, alături de vicepremierul Raluca Turcan, șeful Cancelariei Prim-Ministrului Ionel Dancă, consilierul prezidențial Cosmin Marinescu și de reprezentanții sectorului HORECA la Grupul de Lucru Interinstituțional ECOROM. În cadrul ședinței au fost trecute în revistă noi măsuri urgente care ar putea veni în sprijinul industriei ospitalității, în vederea depășirii situației de criză generată de noul coronavirus.

„Discuția pe care am avut-o cu reprezentații Guvernului, dar și cu asociațiile profesionale și patronatele din HORECA a fost aplicată și pe subiecte concrete. Într-adevăr, este unul dintre cele mai dificile momente pe care le traversează turismul din țara noastră, însă împreună vom continua să lucrăm activ pentru a pregăti noi soluții care să vină în ajutorul operatorilor economici, să depășească această perioadă de cumpănă. Un lucru foarte important pe care doresc să îl subliniez este că ne gândim și la viitor, mai exact la perioada post criză. Pe această cale doresc să le transmit un mesaj celor care și-au achiziționat vacanțe, să susțină turismul românesc! Așadar, să ia în calcul și varianta reprogramării vacanțelor, nu doar anularea acestora”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism.

Secretarul de stat, Emil-Răzvan Pîrjol a răspuns cu celeritate tuturor întrebărilor adresate în cadrul ședinței. Principalele teme de discuție reiterate au fost anularea impozitului specific și a taxelor locale, cât și analiza cadrului legislativ pentru reprogramarea vacanțelor în contextul situației epidemiologice actuale și nu anularea acestora. Propunerile venite din partea mediului de afaceri vor fi analizate în continuare de grupurile tehnice de lucru și totodată, se vor face demersurile necesare pentru a oferi sprijin real sectorului HORECA.