Politic

Mesajul Ambasadorului României în Republica Turcia, Gabriel Șopandă, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

”Anul acesta petrecem Sărbătorile Pascale în condiții excepționale. Am fost nevoiți să schimbăm regulile, să adaptăm tradițiile și cutumele, împământenite parcă în ADN-ul nostru, la noua realitate. Facem o schimbare absolut necesară. Pandemia care a cuprins întreaga planetă este o noutate pentru generația noastră, care nu a cunoscut direct efectele răspândirii unui virus care să ne amenințe existența, nu doar stilul de viață. Pentru mulți a fost dureros să aplicăm măsurile de distanțare socială, mai ales acum, de Paște, când obișnuiam să fim acasă, alături de cei dragi. Prin decizia de a ne separa, temporar, de părinți, frați și prieteni dăm dovadă de responsabilitate și de iubire față de semenii noștri. Stând fiecare la casele noastre îi protejăm, le prelungim viața.
COVID-19 nu discriminează, nu are granițe. Este timpul să ne bazăm pe valorile care unesc și nu pe conceptele care ne separă. Anul acesta, de Paște, să ne aducem aminte de importanța compasiunii, a solidarității și a sacrificiului, valori pe care un virus nu le poate atinge.
Așadar, vă urez tuturor multă sănătate, să aveți Sărbători Pascale care să vă aducă liniștea interioară dorită, puterea de a depăși această perioadă de criză. Nu uitați, singuri nu putem învinge acest pericol! ”