Politic

Inaugurarea Spitalului Bașakșehir din Istanbul

Luni, 20 aprilie a fost inaugurat Spitalul Bașakșehir din Istanbul. La ceremonie a participat prin video conferință Președintele Republicii Turcia, Recep Tayıp Erdoğan.

Spitalul care se întinde pe o suprafață de 1 milion 21 de mii metri pătrați este împărțit în două părți: una medicală și una de logistică.
Aripa medicală măsoară 304.000 metri pătrați și însumează 725 de cabinete și 2.682 de paturi pentru bolnavi, care pot fi adaptate la standarde de terapie intensivă în funcție de necesitate, 28 de săli de naștere, 90 de blocuri operatorii, 16 unități îngrijire arși, 426 de paturi de terapie intensivă pentru nou născuți și adulți, unitate primire urgențe dotată cu 60 de paturi, 24 de aparate cu ultrasunete, dintre care 7 computere tomograf, 7 RMN și 10 computere de ecografie.

Președintele Republicii Turcia, Recep Tayıp Erdoğan prezent la ceremonie prin intermediul video-conferinței a subliniat în discursul său importanța inaugurării unei astfel de unități medicale, într-o perioadă în care omenirea se confruntă cu o criză cauzată de covid19 și faptul că Turcia, în momentul de față culege roadele investițiilor în domenii cheie precum sănătate, educație, energie și justiție.

Spitalul construit cu tehnologie eco-friendly dispune secția de medicină generală, pediatrie, ortopedie, neurologie, neo-natologie, cardio-chirugie, ongologie, tratament și reabilitare fizică.
La inaugurare au participat Ministrul Sănătății, Dr. Fahrettin Koca și Ministrul Industriei și Tehnologiei, Mustafa Varank.

Aylin Asan