Economie

Suport cibernetic pentru antreprenori în telemuncă

În această perioadă dificilă, riscurile unor atacuri cibernetice sunt semnificativ mai mari decât în mod obișnuit și, de aceea, este foarte important ca datele, rețelele și sistemele informatice să fie securizate eficient pentru a evita declanșarea unei crize cibernetice, pe lângă criza de sănătate și cea economică cu care ne confruntăm deja.
În acest context, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Thales Group, vine în sprijinul IMM-urilor și al antreprenorilor cu soluții securizate pentru asigurarea comunicațiilor și a interacțiunilor specifice sistemului de telemuncă.
Riscurile cibernetice au crescut substanțial odată cu trecerea bruscă la munca de acasă, astfel că, pentru a răspunde nevoilor de securitate IT ale companiilor, organizațiilor și angajaților acestora, antreprenorilor români li se pun la dispoziție două soluții specifice: aplicația de mesagerie instant și apeluri Citadel și soluțiile securizate de telemuncă Cryptobox.
Citadel este o platformă sigură pentru chat și apeluri, care permite comunicarea și colaborarea cu colegii în mod eficient și securizat. Aplicația poate fi descărcată pe smartphone (din Google Play Store– pentru Android sau din App Store – pentru iOS), tabletă (din Google Play Store– pentru Android sau App Store – pentru iOS) sau pe computer (de aici) și permite utilizatorilor să facă schimb de documente (documente text, fotografii, video) într-o comunicare privată sau într-un grup de chat.
Soluția Cryptobox permite utilizatorilor să creeze spații de lucru virtuale, individuale sau de grup, să distribuie sau să stocheze intr-un mod securizat toate documentele necesare atunci când lucrează de la distanță. Pentru a avea acces gratuit la Cryptobox, vă puteți înregistra aici.
Până la sfârșitul lunii mai 2020 ambele aplicații sunt oferite în mod gratuit, cu posibilitate de prelungire a perioadei în funcție de modificarea contextului creat de pandemie. Demersul CCIR face parte dintr-un efort susținut la nivel național, prin intermediul întregii rețele de Camere județene, pentru sprijinirea activității IMM-urilor, astfel încât fiecare antreprenor să fie în măsură să-și mențină în siguranță activitatea și comunicațiile specifice prin munca la distanță.