Cultură

Concurs de desen cu tema ”Valori culturale comune între Turcia și România”

Pentru că în viața aceasta copiii sunt cel mai de preț lucru, Institutul Cultural Yunus Emre din București în parteneriat cu Ambasada Republicii Turcia organizează pentru aceștia un concurs de desen.
Între România și Turcia există o legătură strânsă de prietenie, cooperare încă din cele mai vechi timpuri, existând de asemenea și multe asemănări din punct de vedere cultural, cum ar fi gastronomia, îmbrăcămintea, muzica, găzduirea oaspeților, căsătoria.
Prin acest concurs oferim oportunitatea copiilor noștri să pună pe hârtie prin propriile viziuni, sentimente și culori aceste elemente și valori culturale comune.

Ȋn plus se va face o tombolǎ pentru cei care dau like la aceastǎ postare, eticheteazǎ un prieten şi o redistribuie pe pagina personalǎ! Se vor extrage 3 câştigǎtori iar premiile oferite sunt: un curs gratuit de limba turcǎ, o agendǎ şi un premiu surprizǎ!

Perioada de înscrierere : 17 august – 20 septembrie 2020

Condițiile de participare la concurs:
• Mai întâi, trimiteți desenul la adresa de e-mail bukres@yee.org.tr, dați like la pagina noastră și distribuiți afișul.
• Concursul va fi împărțit pe 4 categorii. Pot participa la acest concurs cei din ciclul primar, gimnazial, liceal și adulți, picturile din fiecare categorie fiind evaluate separat.
• Fiecare participant poate intra în concurs cu un singur desen.
• Picturile vor fi realizate pe foi albe A3.
• Fiecare lucrare trebuie să fie originală și să respecte toate drepturile de autor. În caz contrar, nu se poate participa la concurs și chiar dacă participă, nu poate câștiga premii.
• Pentru a evita confuzia, vor fi trecute pe spatele lucrării: numele, vârsta şi clasa (pentru şcolari), numărul de telefonul, adresa și adresa de e-mail a persoanei participante.
• După terminarea desenului participanții vor trimite mai întâi poze pe adresa de e-mail a institutului: bukres@yee.org.tr, pentru a fi înscriși în concurs, apoi vor fi trimise în format fizic prin curier sau poștă cu confirmare de primire la İnstitutul Yunus Emre București, (strada Vasile Lascar nr 96, București) până pe 27 septembrie 2020.

Premiile
Premiul I pentru fiecare categorie : Trotinete
Premiul al II-lea pentru fiecare categorie: Cursuri gratuite de limba turcă și seturi de cărți
Premiul al III-lea pentru fiecare categorie: Kituri de desen și seturi de cărți

Rezultatele
Prima evaluare va fi făcută de membrii juriului, apoi primele zece lucrări alese vor fi deschise votului public pe social media, iar rezultatele vor fi anunțate pe 12 octombrie 2020.