Travel

Noi reguli de protecție împotriva COVID-19 pentru cei care locuiesc sau doresc să călătorească în Turcia

În contextul epidemiologic actual, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Turcia a emis o circulară cu măsuri suplimentare de protecție a populației, anunță Ambasada României la Ankara într-o postare pe facebook.
Noile reguli sunt:

• În toată țara, cetățenii sunt obligați (cu excepția locuințelor) să poarte masca în toate zonele (spații publice, bulevarde, străzi, parcuri, grădini, zone de picnic, plajă, vehicule de transport public, locuri de muncă, fabrici etc.), fără excepție.
• În vehiculele de transport în care nu se vor putea distanța scaunele, cum ar fi microbuzele/autobuzele şi unde regulile de distanță fizică nu pot fi păstrate, nu se va permite în niciun fel transportul pasagerilor în picioare.
• În mijloacele de transport care circulă pe calea ferată (metrou, tramvai etc.), în microbuze/autobuze cu capacitatea de a distanța scaunele pentru a păstra distanța de siguranță numărul pasagerilor care pot să circule în picioare va fi stabilit de Comisiile de Igienă Provinciale;
• În mijloacele de transport care circula pe calea ferată (metrou, tramvai), precum și microbuze şi autobuze cu scaune distanțate, se va afișa la vederea numărul de persoane care poate fi transportat in picioare și vor fi marcate locurile destinate pentru aceștia.
• După ora 24:00, în restaurante, hoteluri, cafenele, baruri nu se va permite niciun program de divertisment muzical (muzica live, orice altă muzică înregistrată) .
• Administrațiile locale și de ordine publica se vor coordona cu guvernatorii locali pentru a lua toate măsurile necesare pentru punerea în practică a acestor măsuri.
• Pentru zonele în care cetățenii se adună în mod colectiv (de exemplu: piața, plajă, cafenele, restaurante locuri de divertisment), guvernatorii și responsabilii de district vor lua masurile necesare şi vor pune in aplicare normele impuse de Ministerul Sănătății, ghidul de gestionare a epidemiei precum și de circularele emise anterior.
• Guvernatorii / Responsabilii de district vor acorda atenția necesară pentru aplicarea amenzilor administrative impuse persoanelor fizice și juridice care nu respectă măsurile luate în domeniul combaterii pandemiei COVID-19.

Date oficiale despre evoluția pandemiei COVID-19 în Republica Turcia pot fi obținute aici: https://covid19.saglik.gov.tr/

De asemenea, vă recomandăm să consultați și Ghidul de călătorie pentru turiștii români cu destinația TURCIA: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2020/covid_2020/2020.08.12_ghid_calatorie_turcia_20200812.pdf?fbclid=IwAR0Wrf-mE-49PjDi-BuJFsYEqeFlb6X9tEHjsuFa-IUZJkOBtpYvn9HTmX8