Cultură

3 filme turcești de vizionat în zilele ploioase

Ești pasionat de cinamatografia turcă? Iată 3 filme disponibile pe platorma Netflix pe care le puteți vizioana în zilele de iarnă și nu numai.

Regep Ivedik reprezintă o serie de filme de genul comedie ce are la bază povestea unui bărbat care găsește portofelul unui om bogat, acesta pornește într-o călătorie anevoioasă pentru a-l înapoia, găsindu-și pe această cale o fostă iubire și o nouă viață de lux. În rolul principal se află actorul Sahan Gokbar, iar întraga regie a fost scrisă de către Togan Gokbar. A fost filmul cu cele mai mari încasări în 2008, după care au urmat alte 5 părți ale acestuia.

Miracolul din celula 7 este un film turcesc din 2019 regizat de Mehmet Ada Ozte Kin. Este o adaptare după filmul de comedie-dramă sud-coreean din 2013 ” Miracle in Cell No.7 ” folosind aceeași premisă, dar cu schimbări majore în această regie.
Drama este despre un tată și fiica lui. Din punct de vedere psihologic, aceștia au aceeași vârstă, iar în ciuda tuturor obstacolelor, ei se iubesc necondiționat.

Kocan Kadar Konus este de asemenea un film turcesc de comedie din 2015 regizat de Kivank Baruonu. Acțiunea se petrece în jurul unei femei de 30 de ani care nu a urmat calea tradițională a dragostei și ia lecții de la prietenele și familia ei înainte de a relua legătura cu marea ei iubire din liceu.