Cultură

Ziua Națională a României celebrată la Istanbul

De Ziua Naţională a României, ICR Istanbul și Ambasada României în Republica Turcia vă invită la un concert extraordinar, Romania Intemporel, susținut de talentații muzicieni români de la Traffik Strings. Concertul poate fi urmărit începând cu data de 30 noiembrie, pe pagina de facebook a reprezentanței, dar și pe contul youtube.

Proiectul Traffik Strings a fost inițiat de muzicianul Lucian Moraru și are în componența sa câțiva dintre cei mai talentați instrumentiști ai momentului din România: Alexandru Marian, vioara I, Tiberiu Branga, vioara a II-a, Lucian Moraru, violă, Bogdan Popa, violoncel, Săndel Smărandescu, contrabas, Bogdan Constantin, percuție, Vasile Răducu, nai.

Programul România Intemporel aduce în prim plan originalitatea muzicală a spațiului cultural național, realizând o frumoasă “sinteză românească”, compilând piese valoroase din folclor și muzica cultă.

Programul concertului a fost special înregistrat pentru ICR Istanbul și include următoarele piese: Imnul Național ”Deșteaptă-te române” (instrumental); George Enescu, Rapsodia Română, (aranjament Lucian Moraru); Dimitrie Cantemir, Peșrev (aranjament Lucian Moraru); Lucian Moraru, Facultatea de Drept; Lucian Moraru, Suite folclorice din Maramureș; Paul Constantinescu, Concert pentru orchestră de coarde, partea a III-a ”Rondo”; Ciprian Porumbescu, Balada (aranjament Lucian Moraru); Grigoraș Dinicu, Hora Staccato (aranjament Lucian Moraru); Angheluș Dinicu, Ciocârlia (aranjament Lucian Moraru).

Link : https://www.facebook.com/ICRIstanbul/videos/189562406151503