Economie

Ministerul Finanţelor a atras marţi 105 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 105 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 979,4 milioane de lei, la o dobândă de 2,88% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 85 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 105 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 240 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna decembrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 de miliarde de lei, din care 500 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,9 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 585 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor sub cea din octombrie (5,055 miliarde de lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.