Travel

Ce poți vizita în Istanbul? Top 6 locuri unde trebuie să ajungi în Istanbul

Istanbul a fost mereu unul dintre acele orașe care te atrage datorită misterului oriental ce-l înconjoară, astfel vă v-om prezenta ce puncte turistice puteți vizita cât timp vă aflați în acest minunat loc:

1. Hipodromul
Hipodromul, un simbol al Iperiului Bizantin, de asemenea un loc de distracție pentru milioane de oameni. Astăzi poate fi găsit și ca Piața Sultanului Ahmet, din acesta au rămas câțiva piloni vechi, ce pot fi vizitați.

2. Moscheea Albastră
Moscheea Albastră cunoscută și sub numele de Moscheea Sultanului Ahmed, este unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult islamic din Turcia, totodată unul dintre cele mai captivante puncte turistice. Aceasta uimește prin mărimea sa impresionantă și prin nuanțele sale de bleu, având o capacitate de 10.000 de persoane.

3. Palatul Topkapi
Palatul Topkapi este o fostă reședință a sultanilor otomani, simbol al lumii musulmane și centru al Imperiului Otoman, acesta se află lângă Marea Marmara, cu vederea către strâmtoarea Bosfor. A fost construit imediat după cucerirea Constantinopolului, palatul impresionează prin mărimea și detaliile arhitecturale. În interior, poți vizita: Muzeul de Arheologie, Haremul Imperial sau Pavilionul Sfintei Mantii, unde sunt păstrate rămășițele profetului Mohamed.

4. Marele Bazar
Turcia se mândrește cu unul din cele mai renumite bazare și nu poți vizita Istanbulul fără a te pierde pentru câteva ore în Marele Bazar. Cei fascinați de cumpărături pot petrece chiar și o zi fără să se plictisească! Cel mai mare bazar acoperit din lume, Marele Bazar are peste 60 de străzi și 5000 de magazine unde poți găsi de la bijuterii și broderii, până la ceramică pictată manual, covoare sau alte obiecte de artizanat. Dacă vrei să faci cumpărături, metoda prin care dorești să cumperi ceva este negocierea.

5. Piața de Condimente
Experiența orientală este completă numai după ce ai trecut printr-o piață autentică de mirodenii. Un bazar mai mic, Piața de Condimente, denumită în turcă și ”Bazarul Misir” este locul pe care nu trebuie să-l ratezi dacă faci parte din cei ce iubesc arta culinară.

6. Croazieră pe Bosfor
Croaziera pe Bosfor este, în realitate, o plimbare cu vaporașul prin strâmtoare ce îți permite să admiri unele dintre cele mai importante obiective turistice din Istanbul, ca: Turnul Galata, Podul Bosfor, Moscheea Ortakoy și multe altele.