Economie

Întrevedere a Ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare cu Ambasadorul Republicii Turcia la București, E.S. Füsün Aramaz

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Finanțe, tema discuției a fost identificarea unei soluții imediate referitoare la măsura adoptată de Parlament în decembrie 2020 prin Legea 296/2020, care prevede că începând cu 1 ianuarie 2021, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacții cu persoane juridice situate în jurisdicții necooperante în scop fiscal sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

În cadrul întâlnirii, E.S. doamna ambasador Füsun Aramaz, a subliniat importanța menținerii bunelor relații economice, dat fiind faptul că Turcia este printre primii parteneri comerciali non-UE ai României, atât prin valoarea investițiilor, cât și prin numărul mare de locuri de muncă create de firmele turcești care activează în România.

„Situația curentă generează pierderi economice însemnate pentru România. Lucrăm la o soluție legislativă de remediere în regim de urgență, care să nu afecteze tranzacțiile comerciale dintre cele două țări și nici potențialele investiții”, a precizat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Totodată, ministrul român de finanțe a declarat că va continua să sprijine investițiile străine în țara noastră, inclusiv cele care provin din Turcia, subliniind în același timp importanța parteneriatului economic româno-turc.