Economie

Enel Green Power a construit în 2020 centrale de producere a energiei regenerabile cu o capacitate de 3.106 MW

Enel Green Power a construit 3.106 MW de capacitate regenerabilă în 2020, depăşindu-şi propriul record, stabilit în 2019, când a construit 3.029 MW, potrivit unui comunicat al companiei.

„Încă o dată, Enel Green Power şi-a depăşit cu succes propriul record, în ciuda contextului dificil provocat de pandemia COVID-19, care este fără îndoială una dintre cele mai mari provocări ale erei noastre. Am realizat acest lucru punând la baza activităţilor noastre siguranţa tuturor colegilor noştri, precum şi a comunităţilor care sunt o parte esenţială a lanţului nostru valoric”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power.

„Această etapă consolidează poziţia noastră de lider absolut în sectorul energiei regenerabile, operând cea mai mare flotă privată din lume pentru generarea de energie curată. În viitorul apropiat, vom continua să urmăm această cale şi vom accelera dezvoltarea sustenabilă, în conformitate cu viziunea Grupului Enel pentru 2030, care prevede atingerea unei capacităţi de energie regenerabilă de circa 145 GW”, a continuat el.

Noua capacitate regenerabilă construită de EGP în 2020 include circa 46 de instalaţii, în principal eoliene (2.284 MW) şi solare (803 MW). În plus, EGP a renovat centrale în funcţiune cu o capacitate de circa 1,2 GW (250 MW eoliene, 847 MW hidroenergie şi 73 MW geotermale) pe parcursul anului.

Din punct de vedere geografic, noua capacitate este distribuită după cum urmează: 508 MW în Europa, în special în Spania; 879 MW în America Latină, în principal în Brazilia; 1.386 MW în America de Nord, în principal în Statele Unite ale Americii; 333 MW în Africa, Asia şi Oceania.

Cu cei 3.106 MW construiţi în 2020, EGP gestionează acum o capacitate regenerabilă totală de circa 49 GW, confirmându-i poziţia de lider absolut, fiind cel mai mare jucător privat în domeniul surselor regenerabile de energie, la nivel global.

Complet funcţională, această nouă capacitate va genera circa 11,3 TWh pe an, evitând în acelaşi timp emisia anuală în atmosferă a 6,86 milioane de tone de CO2.

Această realizare contribuie la obiectivul Grupului Enel de a-şi limita emisiile directe de gaze cu efect de seră („GES”) la 148 gCO2eq / kWh în 2023, ajutând Grupul să îşi atingă obiectivul de decarbonizare, bazat pe ştiinţă, care prevede reducerea directă a emisiilor GES cu 80% faţă de 2017, în conformitate cu scenariul creşterii temperaturii globale cu 1,5°C.

EGP a reuşit să depăşească acest record într-un an marcat de pandemia COVID-19. În timpul construirii acestei noi capacităţi regenerabile, Grupul a pus accent pe protejarea sănătăţii lucrătorilor, a angajaţilor şi a comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.