Travel

Top 4 destinații turistice din Turcia

Belek
Belek este o destinaţie de vacanţă în care se găsește una dintre cele mai frumoase plaje din Antalya, peisajul montan din vecinătate, minunatele terenuri de golf împreună cu climatul sănătos al zonei fac ca oraşul să fie foarte atractiv pentru toate categoriile de turişti.


Principala atracţie turistică a oraşului Belek este reprezentată cele 6 superbe terenuri de golf, staţiunea fiind special alocată iubitorilor acestui sport. Pe lângă golf aveţi posibilitatea practicării altor sporturi cum ar fi surfing, schi nautic, rafting, sailing, alpinism montan, vânătoare ori petrecerea unei vacanţe relaxante pe plajele ce se întind cu ape limpezi şi liniştite.

Datça
Peninsula Datça este o destinație perfectă pentru a-ți petrece vacanța, apreciata de turiștii care vizitează Turcia, în special pe mare, din cauza frumuseții golfurilor sale, sunt favorizate porturile de escală pentru cei care efectuează celebra Blue Cruise de-a lungul coastei de sud-vest a Turciei unde peisajul este spectaculos.

Dalaman
Această întindere este cunoscută și sub numele de Coasta de Turcoaz, în componența sa are golfuri senine, nisipuri albe și ape verzi-albastre – de unde și numele, explorand in interiorul teritoriului, puteti gasi atracții si situri arheologice, inclusiv mormintele Caunos, Pamukkale și cea mai mare atractie din Turcia – Efes.

Fethiye
Fethiye este situat pe coasta Marii Mediterane, la 150 km sud-est de Mugla si 135 km sud-vest de Marmaris. Golful, ornat cu multe insulete, este inchis de o insulita numita din 1936 Cavaliere.

Fethiye un oras incantator, cu restaurante ce se află pe malul marii si alei pentru promenada, pe langa un port activ, unde navele si barcile de pescuit se găsesc alaturi de yachturile elegante. De asemenea este un loc potrivit pentru scufundari, pescuit si excursii.