Cultură

PREMIERĂ: ”Jungla TeVe” de Gigi Căciuleanu

Spectacolul „Jungla TeVe” de Gigi Căciuleanu va avea premiera miercuri, de la ora 19,00, la Sala „Ion Băieşu” a Teatrului Dramaturgilor Români din Capitală, informează site-ul instituţiei.

„O serie de ‘aventuri’ dinamice şi verbale într-un univers în care cele două personaje (generice) EA şi EL sunt confruntate cu tot soiul de himere. O lume formată de lucruri plasate în echilibru şubred între abstract şi concret, între rutina cotidianului şi un fantasmagoric suprarealism”, spune Gigi Căciuleanu despre spectacol pe pagina de Facebook a TDR.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Lari Giorgescu şi Alina Petrică, scenografia este realizată de Corina Boboc iar muzica originală poartă semnătura lui Adrian Nour.

„Trăim într-o permanentă şi nemiloasă junglă în mişcare. Jungla domestică. Jungla urbană. Jungla socială. Jungla politică etc. Pe cât de iute se dezvoltă ‘inteligenţa artificială’ creând propria sa junglă cu drumuri de nepătruns, pe atât ‘prostia naturală’ rămâne fermă pe ale sale poziţii închizătoare de drumuri şi dărâmătoare de poduri. Dar nu numai în afară, ci şi în noi înşine o adevărată junglă locuieşte şi mişună fără astâmpăr. În corp, în minte, în inimă… Soarta noastră pare a fi o încercare mai mult sau mai puţin reuşită de a (supra-)vieţui într-o junglă a nebuniilor interioare sau exterioare, a sa proprie sau a altora… O junglă a spaţiilor închise sau a deşerturilor sălbatice…”, potrivit site-ului Teatrului Dramaturgilor.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 11 şi 13 februarie, de la ora 19,00, în Sala „Ion Băieşu” a TDR.