Economie

Parteneriat între ANPC și Societatea de Cruce de Roșie

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a încheiat un acord de parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) pentru promovarea de relaţii constante în domeniile conexe competenţelor proprii fiecărei instituţii.

De asemenea, parteneriatul mai urmăreşte intensificarea legăturilor de colaborare reciprocă în acţiunile fiecărei instituţii sau în acţiuni comune, precum şi în promovarea reciprocă a unei imagini pozitive a celor două părţi, în beneficiul persoanelor vulnerabile, în rândul cărora se află şi consumatorii, se menţionează într-un comunicat al ANPC.

„Scopul principal pentru ANPC, în ceea ce priveşte oportunităţile oferite de acest acord, îl reprezintă creşterea continuă a nivelului de informare şi educare a cetăţenilor privind drepturile consumatorilor, fapt care constituie o prioritate pentru instituţie. Un alt avantaj al încheierii acestui parteneriat este diseminarea informaţiilor referitoare la modul în care ANPC poate veni în sprijinul apărării drepturilor şi intereselor consumatorilor, reglementate prin lege, în cazul în care aceştia traversează dificultăţi financiare, unul dintre domeniile de activitate ale instituţiei fiind reprezentat de educaţia financiară şi insolvenţa persoanelor fizice”, se menţionează în comunicat.

În acest sens, se vor organiza stagii de practică şi instruire la care vor participa voluntarii de la Crucea Roşie, se vor afişa la sediile SNCRR informaţii utile şi se vor distribui pliante referitoare la procedura insolvenţei persoanelor fizice, în vederea consilierii gratuite a persoanelor de bună credinţă care au întârzieri mai mari de 90 de zile la plata diverselor datorii.

„Acordul se înscrie în sfera preocupărilor continue ale ANPC de a veni permanent în sprijinul consumatorilor pentru a le proteja drepturile şi a le oferi suport în situaţii complicate pe care aceştia le pot traversa, în limitele prevăzute de lege”, se mai arată în comunicat.