Economie

Bitcoin depășește din nou valoarea de piaţă de 1 trilion de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei creşte

Valoarea Bitcoin a depășit marți, un trilion de dolari, pe măsură ce prețul criptomonedei a crescut, potrivit CNBC. Prețul monedei digitale a crescut marți, iar capitalizarea sa de piață a depășit 1 trilion de dolari în timpul şedinţei de tranzacționare de la jumătatea dimineții în Singapore, potrivit CoinDesk.

Bitcoin a atins un maxim de 54.348,57 dolari la începutul după-amiezii, ora Singapore, cu aproximativ 7% mai mare decât la ​​aceeași oră, cu o zi înainte. Bitcoin a redus de atunci unele dintre aceste câștiguri.

Potrivit CNBC, este doar a doua oară când valoarea Bitcoin a depășit 1 trilion de dolari, prima dată fiind pe 19 februarie. Capitalizarea bursieră a Bitcoin a rămas peste 1 trilion de dolari timp de câteva zile, înainte de a scădea sub acel nivel.

Bitcoin a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% mai mare în ultimele 12 luni.

Creşterea Bitcoin a fost atribuită mai multor factori, inclusiv implicarea investitorilor instituționali mai mari și a unor achiziții notabile de la corporații. Tesla, Square și Microstrategy se numără printre companiile care au achiziționat bitcoin.

Duminică, producătorul chinez de aplicații Meitu a spus că a achiziționat nu numai bitcoin, ci și o altă criptomonedă numită ethereum. Ethererum se tranzacționa la 1.836,73 dolari în jurul orei 10:41, ora Singapore, în creștere cu aproape 7% față de o zi înainte, potrivit CoinDesk.

Companiile fac, de asemenea, achiziții în spațiul criptomonedelor. PayPal a declarat luni că va cumpăra firma de securitate de criptomonedă Curv.

Susținătorii bitcoin îl compară adesea cu „aurul digital”, o acoperire împotriva inflației, condiderându-l un activ de refugiu în care investitorii își pot pune banii în perioade de frământări politice sau economice.

Alţii susțin că politica monetară slabă, cum ar fi ratele scăzute ale dobânzii și achizițiile de active de către băncile centrale din întreaga lume, erodează valoarea monedelor fiduciare, cum ar fi dolarul SUA, iar bitcoinul oferă o alternativă mai bună pentru a investi.