Uncategorized

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu s-a alăturat programului național „Vinerea Verde”

,Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu s-a alăturat programului național „Vinerea Verde” lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. A renunțat la mașina și a mers cu metroul, apoi pe jos până la sediul Ministerului. „Salut inițiativa colegului meu, dl ministru al Mediului Tánczos Barna, și îmi doresc să conving cât mai mulți colegi să meargă pe jos cât de mult pot, astfel încât să devină un obicei sănătos pentru noi toți.

În perioada pandemiei, care ne-a transformat pe toți în persoane mai sedentare, această simplă soluție nu poate decât să ne facă mult bine. Acum le recomand tuturor să renunțe la stresul traficului alegând să fie activi, dar și atenți cu mediul.”, a declarat Ministrul Gheroghiu.
• Vinerea Verde” este un program național prin care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încurajează ca, în fiecare zi de vineri a săptămânii, populația să opteze pentru mijloace de transport alternative, iar autoritățile locale să facă trecerea spre o logistică urbană cu emisii scăzute sau cât mai aproape de zero.
• Sub sloganul „STOP! Azi mașina stă pe loc!”, programul lansat vineri, 12 martie 2021, își propune ca minimum unul din patru angajați ai instituțiilor statului, din toată țara, să adere la această inițiativă verde.