Economie

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, susține proiectul derulat de Consiliul Concurenței și OECD referitor la simplificarea sistemului de licențiere

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat la data de 8 aprilie 2021, la workshop-ul de finalizare al proiectului „Redimensionarea completă a sistemului de licențiere din România”, derulat de Consiliul Concurenței împreună cu Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Economică (OCDE). Acest proiect vizează sprijinirea României în modernizarea sistemului de licențiere, consolidarea capacității instituțiilor sale de licențiere și alinierea sistemului de licențiere cu cele mai bune practici internaționale.

„Felicit echipa de implementare a acestui proiect și susțin inițiativa de digitalizare și debirocratizare prin eliminarea documentelor, avizelor și aprobărilor inutile, în vederea reducerii poverilor administrative care afectează mediul de afaceri. În acest sens, consider că autoritățile statului român trebuie să colaboreze eficient pentru susținerea și simplificarea inițiativelor private. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc echipei OCDE care a colaborat îndeaproape cu autoritățile române pentru implementarea acest proiect și a oferit informații utile despre cele mai bune practici în domeniu. România a înregistrat progrese semnificative în procesul de aderare la OCDE și ne bucurăm de sprijinul multor membri. Aderarea României la OCDE este un obiectiv important pentru țara noastră și voi face toate eforturile necesare pentru a-l îndeplini”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Proiectul susține România abordând blocajele cheie și problemele sistemice ale actualului sistem de licențiere și creează o oportunitate pentru Guvernul României de a pune în aplicare o platformă digitală de acordare a licențelor de afaceri, de care ar putea beneficia întreprinderile, antreprenorii și instituții publice.