Economie

Ministrul Muncii: Am făcut astăzi încă un pas în realizarea infrastructurii aferente serviciilor comunitare integrate în România

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) preia de astăzi o parte din povara administrativă şi financiară necesară pentru crearea infrastructurii necesare furnizării serviciilor comunitare integrate la nivelul celor 139 de comunităţi expuse sărăciei, a anunţat, miercuri, ministrul de resort, Raluca Turcan.

„Am făcut astăzi încă un pas în realizarea infrastructurii aferente serviciilor comunitare integrate în România. Crearea şi implementarea serviciilor comunitare integrate pentru reducerea sărăciei şi excluziunii sociale este un proiect demarat de câţiva de Ministerul Muncii în parteneriat cu ministerele Educaţiei şi Sănătăţii şi vizează asigurarea de echipe mixte formate din specialişti în domeniul social, medical şi educaţional, la nivelul a 139 de comunităţi marginalizate. Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale preia de astăzi o parte din povara administrativă şi financiară necesară pentru crearea infrastructurii necesare furnizării serviciilor comunitare integrate la nivelul celor 139 de comunităţi expuse sărăciei”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ea a precizat că prin ordonanţa adoptată miercuri de Guvern, MMPS va interveni pentru a sprijini unităţile administrativ teritoriale (UAT) să acceseze finanţarea europeană alocată pentru dezvoltarea acestei infrastructuri.

„Prin fonduri europene, Ministerul Muncii va asigura asistenţă tehnică, în valoare de 12 milioane de lei, necesară UAT-urilor pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice necesare în vederea dezvoltării centrelor comunitare integrate”, a mai scris ministrul Muncii pe reţeaua de socializare.