Travel

Certificatul verde digital- măsura care va ajuta cetățenii UE să călătorească mai ușor pe perioada pandemiei

Cetățenii Uniunii Europene vor beneficia de certificate verzi digitale pentru a putea călători mai ușor pe durata pandemiei.

Eurodeputații au fost de acord că noul „certificat UE COVID-19” ar trebui să fie valabil timp de 12 luni și nu mai mult, conform Parlamentului European.

Propunerea legislativă privind cetățenii UE a fost aprobată cu 540 de voturi pentru, 119 împotrivă și 31 abțineri, în timp ce propunerea privind resortisanții țărilor terțe a fost adoptată cu 540 de voturi pentru, 80 împotrivă și 70 abțineri.Votul a avut loc miercuri, rezultatele fiind anunțate joi dimineața.

Atât Parlamentul, cât și Consiliul sunt acum gata să înceapă negocierile. Obiectivul este de a se ajunge la un acord înaintea sezonului turistic de vară.

Documentul, care poate fi în format digital sau pe suport de hârtie, va atesta că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului sau, în funcție de caz, că a obținut recent un rezultat negativ al testului sau că a trecut printr-o infecție anterioară cu virusul.