Cultură

Stand al Turciei la Festivalul ” Pâinea care ne unește”

Miercuri, 8 septembrie Institutul Yunus Emre din Bucureşti a participat la evenimentul „Pâinea care ne uneşte”, a fost organizat la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” sub auspiciile Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Guvernului României, eveniment ce a marcat finalul campaniei „Dor de pâinea de acasă”.

La evenimentul care a avut reprezentare la nivel de ambasadori din mai multe ţări, standul Turciei a atras atenția participanților. Gustul deosebit a făcut ca aproximativ 110 kilograme de varietăţi de pâine turcească să se termine în jumătate de oră.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Excelenţa Sa, doamna Füsun Aramaz a primit la stand ambasadorii celorlalte state prezente la eveniment, i-a poftit să servească din pâinea expusă la stand.

Directorul Institutul Yunus Emre din Bucureşti, Mustafa Yıldız a menţionată că: “Ne aşteptam ca lumea să fie interesată de standul nostru întrucât mirosul pâinilor ieşite din bogata cultură anatoliană acoperise deja întreaga poiană, dar cererea pentru produsele proaspete şi gustoase a fost mai mare decât am fi bănuit.”

Institutul Yunus Emre din Bucureşti continuă promovarea culturii turce în România prin multiplele evenimente pe care le orgranizează.