Cultură

Constanţa: Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, amendat a doua oară cu 1.000 lei pentru nerespectarea carantinei

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat, luni, pentru a doua oară de poliţişti, cu 1.000 de lei, pentru nerespectarea carantinei, acesta participând la un eveniment cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

„Astăzi, în jurul orei 11,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanţa, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Luni dimineaţă, IPS Teodosie a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că, deşi ar fi trebuit să fie în carantină printr-o măsură dispusă la sfârşitul săptămânii trecute de Direcţia de Sănătate Publică, acesta a oficiat o slujbă în Catedrala arhiepiscopală din Constanţa.

Duminică, Arhiepiscopia Tomisului a informat printr-un comunicat de presă că „luni, 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române, de la ora 13,30, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis (str. Arhiepiscopiei, nr. 23, Constanţa), va avea loc conferinţa ‘România, vechea vatră a Europei’, susţinută de către acad. prof. Constantin Barbu, cu binecuvântarea şi participarea IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului”.