Politic

Predoiu a discutat cu şefa Reprezentanţei Permanente a Comisiei Europene în România despre progrese în îndeplinirea obiectivelor MCV

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, miercuri, cu Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Permanente a Comisiei Europene în România, context în care au discutat despre progrese în îndeplinirea obiectivelor MCV şi atingerea ţintelor PNRR.

Potrivit unui comunicat al MJ, transmis, joi, în cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte de interes atât pentru agenda naţională, cât şi pentru cea europeană, respectiv respectarea principiului supremaţiei dreptului UE, progrese în îndeplinirea obiectivelor MCV şi atingerea ţintelor PNRR.

„Ministrul Justiţiei a reiterat angajamentul Guvernului României de respectare a principiului supremaţiei dreptului UE, inclusiv a jurisprudenţei CJUE. În acelaşi timp, aşa cum prevede şi Programul de Guvernare, în perioada următoare activitatea Ministerului Justiţiei va fi axată pe definitivarea proiectului de lege de desfiinţare a SIIJ şi trimiterea în Parlament, astfel încât să fie adoptat până la finalul lunii martie 2022, definitivarea proiectelor noilor legi ale justiţiei, precum şi a proiectelor de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Obiectivul Ministerului Justiţiei este de îndeplinire a obiectivelor MCV şi de respectare a termenelor prevăzute în PNRR”, se precizează în comunicat.

Oficialul european a subliniat voinţa Comisiei Europene de a sprijini România pentru a realiza obiectivele MCV în vederea finalizării acestuia, cu îndeplinirea recomandărilor cuprinse în rapoarte. De asemenea, reprezentantul Comisiei Europene a evidenţiat importanţa respectării de către toate autorităţile române a principiului supremaţiei dreptului UE, menţionează Ministerul Justiţiei.