Politic

Întâlnire bilaterală între Miniștrii Apărării ai României și Republicii Turcia

La data de 17 februarie la Bruxelles, Ministrul Apărării Naționale , Vasile Dîncu a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul apărării din Republica Turcia, Hulusi Akar, în marja Reuniunii miniștrilor apărării din țărle membre NATO .
”Turcia este un partener strategic al țării noastre, cu rol deosebit în arhitectura de securitate regională.
Am discutat, în primul rând, despre situația tensionată de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul mobilizării semnificative de trupe ruse la granițele Ucrainei.
Am subliniat importanța menținerii unității și coeziunii la nivel aliat și continuarea demersurilor pentru întărirea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic.
Am transmis omologului turc angajamentul României de a consolida cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în mod deosebit în contextul aniversării, în anul 2021, a 10 ani de la semnarea Declarației Comune a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia.
Colaborarea noastră în cadrul proiectelor de interes comun din cadrul NATO este, de asemenea, extrem de importantă pentru menținerea unui climat de securitate și stabilitate în regiunea Mării Negre.
Am mulțumit partenerului turc pentru contribuția substanțială, prin prezența cu personal la Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est din România și am salutat participarea în comun a României și Turciei la exerciții multinaționale inclusiv în format aliat, apreciind, în același timp, cooperarea excelentă dintre forțele armate ale celor două țări.” a transmis Vasile Dîncu printr-o postare pe facebook.