Economie

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, întâlnire cu reprezentantele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin

Măsurile pentru susținerea mediului de afaceri, politicile publice destinate mai multor sectoare economice, digitalizarea și educația antreprenorială au fost între temele discutate astăzi de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă la consultările cu reprezentantele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

Creșterea gradului de digitalizare, atât la nivelul instituțiilor publice, pentru a reduce procedurile birocratice pentru companii, cât și la nivelul antreprenorilor români, pentru a crește competitivitatea și a eficientiza costurile de operare, a fost un subiect de interes pentru ambele părți.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a arătat că digitalizarea administrației publice și a economiei este prioritară pentru Guvern, menționând măsurile recent adoptate, respectiv extinderea E-Factura și implementarea proiectului Radarul Mărfurilor.

”România este o țară sigură, cu o economie stabilă, ferm angajată spre dezvoltare. Guvernul susține în continuare investițiile, un mecanism important fiind pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, pe care am început să îl implementăm. Suntem pregătiți să facem pasul spre digitalizare, să conlucrăm cu mediul asociativ pentru a oferi predictibilitate, șanse egale de dezvoltare și pentru a susține educația antreprenorială”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Șeful Executivului a susținut propunerea CONAF pentru atenuarea inegalităților, prin asigurarea reprezentării echitabile de gen în consiliile de administrație a companiilor la care statul deține calitatea de acționar majoritar. Împreună cu reprezentanții mediului de afaceri va fi identificată modalitatea cea mai eficientă privind implementarea unei astfel de politici publice.

Totodată, a fost evidențiată necesitatea elaborării unei strategii privind educația antreprenorială, care să poată genera un plan de acțiuni pentru creșterea competențelor resurselor umane.

La întâlnire au participat, împreună cu prim-ministrul, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, consilieri de stat din Cancelaria Prim-Ministrului.

Din partea CONAF, au participat președintele organizației, Cristina Chiriac, vicepreședintele Asociației Naționale a Antreprenorilor, Nicoleta Munteanu, precum și alte reprezentante ale Confederației, respectiv Mirela Iordan,  Dana Jianu și  Roxana Burdan-Mircea.