Politic

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu: Autorităţile române au decis redeschiderea Ambasadei la Kiev

Autorităţile române au decis redeschiderea Ambasadei de la Kiev, a anunţat, marţi, pe twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Potrivit acestuia, reluarea efectivă a activităţii va avea loc în perioada următoare, imediat după ce pregătirile tehnice şi de securitate necesare vor fi finalizate.

17 misiuni diplomatice şi-au reluat deja activitatea la Kiev, a anunţat marţi Ministerul de Externe ucrainean pe pagina sa de Facebook, citat de agenţia de presă Unian.

De la o zi la alta, tot mai multe misiuni diplomatice străine îşi reiau activitatea în capitala Ucrainei, afirmă diplomaţia ucraineană.

„Aceasta constituie o dovadă a faptului că lumea sprijină şi crede în Ucraina”, subliniază MAE ucrainean în postarea sa.

Astfel, până luni, 18 aprilie, au revenit la Kiev misiunile diplomatice ale UE, Franţei, Italiei, Letoniei, Lituaniei, Estoniei, Poloniei, Turciei, Cehiei, Sloveniei, Vaticanului, Republicii Moldova, Georgiei, Iranului, Kazahstanului, Tadjikistanului şi Turkmenistanului, conform Unian.

Înaintea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, cea mai mare parte a ambasadelor străine s-au relocat de la Kiev la Liov (Lvov), în vestul Ucrainei, aminteşte agenţia de presă citată.