ENERGIE

Ministrul Energiei: Am încredere că prin colaborare vom reuşi să diversificăm sursele şi rutele de aprovizionare cu gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi o întâlnire cu omologul său din Azerbaidjan, Parviz Shahbazov, printre subiectele abordate numărându-se proiectul cablului submarin pentru transportul energiei electrice, aprovizionarea cu gaze naturale şi colaborarea în domeniul energiei verzi.

„Proiectul cablului submarin pentru transportul energiei electrice, prin Marea Neagră, aprovizionarea cu gaze naturale şi colaborarea în domeniul energiei verzi au fost principalele subiecte pe care le-am discutat în cadrul întâlnirii bilaterale pe care am avut-o cu Parviz Shahbazov – ministrul Energiei din Azerbaidjan. La nivelul ministerelor noastre s-au creat deja grupuri de lucru pe subiectele de interes, iar astăzi ne-am pus de comun acord pe următorii paşi pe care îi vom face. Am încredere că prin colaborare vom reuşi să diversificăm sursele şi rutele de aprovizionare pentru România şi UE. Da, găsim soluţii concrete pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc”, a scris Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.