Economie

Ministrul Economiei Florin Spătaru: România poate dezvolta parteneriate cu jucătorii din industria mondială de apărare pentru a atrage investiţii

Contextul geopolitic oferă României posibilitatea de a dezvolta parteneriate cu jucătorii din industria mondială de apărare pentru a atrage investiţii importante în ţară, a declarat, luni, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, demnitarul a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii companiei Leoni Wiring Systems, pentru a discuta despre provocările din industria auto. Leoni Wiring Systems activează ca furnizor de soluţii în industria construcţiilor de autovehicule.

„Am participat, astăzi, alături de premierului României, Nicolae-Ionel Ciucă, la o întâlnire cu Raymond Piselli, vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, pentru a analiza evoluţia situaţiei de securitate din regiune. Contextul geopolitic oferă României posibilitatea de a dezvolta parteneriate cu jucătorii din industria mondială de apărare pentru a atrage investiţii importante în ţară”, a spus Spătaru.

În cadrul întrevederii de la Palatul Victoria s-a discutat şi despre participarea companiei Lockheed Martin la expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2022 (BSDA), unde urmează să fie prezentat un simulator pentru aeronava de generaţia a V-a F-35 Lightning II. În acest context, oficialul a transmis un semnal de susţinere a proiectelor ce pot contribui la revitalizarea industriei naţionale de apărare.

Tot luni, ministrul Economiei a anunţat că autorităţile discută cu companiile şi se fac paşi importanţi pentru a facilita relocările în România, fie din zona de conflict din Ucraina, fie din alte zone, precum Asia.

„Mandatul meu, ca ministru al Economiei, urmăreşte reindustrializarea României şi consolidarea relaţiilor cu partenerii economici. Investitorii străini au nevoie de date concrete, transparente pentru ca România să figureze în topul alegerilor companiilor pentru relocare, fie ca vorbim despre cele aflate în zona de conflict în Ucraina, fie că discutăm de relocarea de businessuri din alte zone, precum Asia. Totodată, obiectivul meu principal este susţinerea companiilor şi înlesnirea tranziţiei la industria viitorului bazată pe energia verde”, a menţionat Spătaru.

În cadrul întâlnirii au fost discutate şi subiecte precum climatul investiţional, dar şi reducerea dependenţei de materiile prime.