Politic

Dan Motreanu: Avem nevoie de unitate în acest moment, mai mult ca niciodată, pentru a ne concentra pe problemele guvernării

Europarlamentarul Dan Motreanu a declarat, vineri, că este nevoie de unitate în PNL pentru ca partidul să se concentreze pe problemele guvernării, menţionând că vrea să fie doar „un om politic util”.

Motreanu a spus, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, că s-a decis să candideze pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului pentru a aduce un plus de experienţă în bătăliile politice, menţionând că a făcut parte din 2004 din toate echipele de campanie centrale ale partidului şi pe cea din 2019 a câştigat-o cu un scor important.

„Sigur ne aşteaptă o perioadă dificilă, o perioadă foarte grea într-un context internaţional foarte greu şi cred că acest gest al lui Virgil Popescu (de a-şi retrage candidatura -n.r.) are o semnificaţie mult mai mare decât pare la prima vedere, pentru că arată atât maturitatea noastră, cât şi începutul unei unităţi care să ducă Partidul Naţional Liberal din nou la un scor care să ne permită să câştigăm alegerile. Avem nevoie de unitate în acest moment mai mult ca niciodată şi avem nevoie de această unitate pentru a ne concentra pe problemele care există astăzi, o mare provocare pentru guvernul condus de premierul liberal, şi cred că toate energia miniştrilor noştri, toată energia partidului nostru trebuie dusă în această direcţie”, a mai spus Motreanu.

El le-a spus delegaţilor la Consiliul Naţional că vrea să fie „doar un om politic util” pentru PNL – partidul de la care a „primit totul” şi pentru care a dat totul.

„Voi fi alături de voi, voi face parte din Marea echipă a Partidului Naţional Liberal şi vă asigur, ca unul care am condus întotdeauna multe campanii, că Partidul Naţional Liberal şi în anul 2024 va câştiga alegerile”, a adăugat Motreanu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi-a retras, vineri, candidatura de la funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice. În cursa pentru funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice a rămas europarlamentarul Dan Motreanu.

De asemenea, Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan şi-au retras candidaturile la funcţia de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale, iar în cursă au rămas Virgil Guran şi Vergil Chiţac.