Politic

Aproximativ 18 tone deşeuri din plastic, oprite la PTF Giurgiu

Aproximativ 18 tone de deşeuri din plastic din Macedonia de Nord pentru o societate comercială din România au fost oprite de poliţiştii de frontieră, la PTF Giurgiu deoarece documentele de transfer tronsfrantalier erau incomplete.

„Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 55 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din plastic. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu. În urma verificărilor a fost constatat faptul că în mijlocul de transport se aflau 17.800 de kilograme de deşeuri din plastic, încărcate din Macedonia de Nord care erau destinate unei societăţi de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi de ITPF Giurgiu.

În urma analizării documentelor prezentate, autorităţile de frontieră au constatat faptul că transportul nu întruneşte condiţiile de a intra pe teritoriul României, documentele fiind incomplete.

În consecinţă, autorităţile competente nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.