ENERGIE

Gorghiu: Funcţiile de conducere ale ANRE, vacante; în cadrul BPR va fi declanşată procedura de selectare a viitoarei conduceri

Funcţiile de conducere ale Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) se vacantează, ca urmare a expirării mandatelor, iar „în foarte scurt timp”, Biroul permanent reunit va declanşa procedura prin care vor fi selectate viitoarele persoane care vor ocupa aceste funcţii, a declarat marţi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

„Ne-a venit o adresă din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, o adresă prin care suntem informaţi că expiră mandatele celor din conducerea acestei instituţii. Vorbim de data de 23 octombrie. Conform acestei adrese, se vacantează funcţiile de preşedinte, de vicepreşedinte şi două funcţii de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, ca urmare a expirării mandatelor care are o durată de cinci ani, care au fost acordate în 2017 aceste mandate, printr-o hotărâre a plenului reunit. Ca atare, în foarte scurt timp, va avea loc un Birou permanent reunit care să declanşeze procedura prin care vor fi selectate viitoarele persoane, sper eu, mult mai bine pregătite, mai articulate, mai profesioniste decât ce am avut până acum la conducerea ANRE, astfel încât să fim şi cu autoritatea de reglementare la înălţimea problemelor pe care sectorul energetic le ridică în această perioadă”, a precizat Gorghiu, după şedinţa Biroului permanent.