Politic

Biden, în vizită în Mexic: 200 de migranţi expulzaţi

Aproximativ 200 de migranţi au fost expulzaţi duminică spre Ciudad Juarez, cel mai populat oraş din statul mexican Chihuahua, înainte ca preşedintele american Joe Biden să ajungă în Mexic pentru o vizită oficială plasată sub semnul unei migraţii record în Statele Unite, informează luni France Presse.

Aceasta este o situaţie zilnică la Ciudad Juarez şi în alte părţi ale graniţei Mexic-SUA, unde preşedintele american s-a dus pentru prima dată în aproape doi ani de mandat.

Numeroşi venezueleni, cubanezi, nicaraguani şi haitieni, unii cu copii în braţe, au intrat pe teritoriul mexican dupa ce au traversat un pod între cele două ţări, a constatat de pe fluviul Rio Bravo (denumit Rio Grande în SUA) un jurnalist AFP.

Înainte de a ajunge în Mexic, Biden s-a oprit în statul american Texas, în oraşul de frontieră El Paso, una dintre principalele porţi de acces pentru migranţi către Statele Unite de-a lungul celor 3.100 km de graniţă comună.

În Mexic, preşedintele american va discuta luni cu omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador criza migraţiei dintre cele două ţări.

Preşedintele american Joe Biden şi-a început prima vizită oficială în Mexic duminică seară, după aproape doi ani de mandat, a constatat AFP.

Biden a fost întâmpinat de omologul său mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, la coborârea din avionul Air Force One, care a aterizat la 19:23 (1:23 GMT).

Cei doi preşedinţi vor avea întâlniri bilaterale luni, iar marţi vor participa, în Ciudad de Mexico, la o întâlnire cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau în formatul diplomatic ”tres amigos”, trei prieteni, format care reuneşte liderii celor trei ţări din America de Nord.