Politic

Premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Lucian Bode au vizitat Institutul Inimii din Târgu Mureş

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au vizitat, joi, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, care a obţinut cea mai mare finanţare prin PNRR pentru construirea noului Institut al Inimii.

„A fost o întâlnire fructuoasă din punctul nostru de vedere. Am prezentat domnului prim-ministru Ciucă şi domnului Ciolacu, precum şi restului delegaţiei, activitatea noastră de cel mai înalt nivel calitativ, profesional şi am demonstrat că spaţiul cumva ne încorsetează. Această necesitate ne-a împins din spate să luptăm foarte tare şi să depunem acest proiect pe PNRR, să ne facem temele foarte bine şi să ajungem pe primul loc între spitalele publice care vor fi finanţate prin PNRR. Bineînţeles că nu dorim doar să păstrăm acest loc întâi, ci vrem să dovedim că în aprilie 2026, aici, lângă spital, se va finaliza clădirea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, o clădire distinctă, o nouă inimă pentru toţi”, a declarat managerul IUBCvT Târgu Mureş, dr. Mariana Ciorba.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a arătat că această vizită a demonstrat că „sănătatea este foarte importantă pentru cei care ne guvernează” şi că motivul vizitei este faptul că din cele 27 de obiective din sănătate care urmează să fie finanţate prin PNRR, IUBCvT Târgu Mureş a avut primul punctaj, obţinând o finanţare de aproape 105 milioane de euro.

„Suntem onoraţi că atât premierul, cât şi preşedintele Camerei Deputaţilor au ţinut să ne viziteze, să ia pulsul institutului, să ia contact cu personalul, cu pacienţii. Am vizitat inclusiv terapiile intensive, laboratoarele angio, blocul operator, au vorbit cu pacienţii şi ne bucurăm că doar arătând lucrurile bune pe care le facem putem să demonstrăm utilitatea acestei instituţii (…). Institutul are capacitatea şi aici mă refer în primul rând la resursa umană de a pune în valoare această investiţie, pentru că este esenţial ca aceste investiţii care vin în sănătate să şi producă. Şi când vorbim de produs, noi producem sănătate. În cazul nostru, mai multe inimi salvate”, a spus dr. Suciu.