Cultură

Liviu Jicman: Am iniţiat procedura de revocare din funcţie a directorului ICR Londra

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, a confirmat, joi, pentru AGERPRES că a cerut revocarea din funcţie a directorului ICR Londra, Catinca Maria Nistor.

„N-am dorit să fac eu acest anunţ, dar, având în vedere că informaţia a apărut în spaţiul public, da, confirm că am iniţiat această procedură”, a spus Jicman.

Preşedintele ICR a refuzat însă orice comentariu legat de motivele acestei decizii, afirmând că mai multe detalii „vor putea fi discutate după ce se va lua o decizia”.

Potrivit prevederilor legale, propunerile preşedintelui ICR trebuie avizate de Comisiile cultură şi de politică externă ale Senatului.

„Nu comentez, pentru că niciodată nu am comentat înainte de decizia Senatului propunerile pe care le-am înaintat, fie ele de numire sau de revocare, prin urmare nu vreau să o fac nici acum”, a mai spus Liviu Jicman.

Conform unor informaţii apărute în presă, decizia preşedintelui ICR, survine mai multor „controverse publice” în care Catinca Maria Nistor, ar fi fost implicată de când conduce filiala din Londra.