Politic

Marcel Ciolacu: Atât eu, cât şi premierul am spus că sprijinim propunerea de la MJ pentru pragul la abuz în serviciu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că susţine varianta Ministerului Justiţiei pentru pragul la abuz în serviciu, aceasta fiind susţinută şi de premierul Nicolae Ciucă.

„Atât eu, cât şi domnul prim ministru Nicolae Ciucă am spus că sprijinim propunerea venită de la Ministerul Justiţiei, care e o propunere venită de la specialiştii din justiţie. Dacă s-a schimbat ceva, eu nu am nicio problemă, putem să propunem şi un euro. Nu asta este important”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat ce sumă consideră că este potrivită pentru pragul la abuzul în serviciu.

El a adăugat că a discutat despre acest subiect cu preşedintele PNL.

„Îmi cer scuze că nu am stat de vorbă cu toţi colegii de la PNL, am stat de vorbă în schimb cu preşedintele PNL. Am vorbit cu preşedintele PNL şi amândoi am decis că susţinem propunerea ministrului Justiţiei. Eu cu domnul Nicolae Ciucă nu am vorbit despre o sumă. Am vorbit despre o propunere a Ministerului Justiţiei”, a spus Ciolacu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor reia, marţi, dezbaterile pe fond la proiectul proiectul de lege care modifică Codul penal şi incriminează abuzul şi neglijenţa în serviciu, după ce deputaţii au discutat, luni, mai bine de două ore, aspecte generale legate de acest proiect în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Justiţiei, ai unor instituţii din sistem şi ai ONG-urilor.

Reprezentantul Ministerului Justiţiei a propus reglementarea unui prag de la care se consideră infracţiune pentru abuz în serviciu de 9.000 de lei. Propunerea va fi susţinută, marţi, printr-un amendament.