Economie

BCR transformă Casa Mea în primul credit ipotecar online din România

Banca Comercială Română (BCR) a acordat, în ultima săptămână, primele credite ipotecare online, soluţia financiară Casa Mea fiind disponibilă pe platforma de digital banking George.

„Evoluţia creditului Casa Mea într-un produs online reprezintă o premieră pe piaţa din România şi aduce cu sine o experienţă inovatoare în achiziţia unei locuinţe. Principalele probleme ale unui credit de casă au fost mereu timpul îndelungat, complexitatea şi lipsa de claritate privind documentaţia proprietăţii şi drumurile nenumărate pe care clientul trebuia să le facă. Colegii mei au lucrat intens la digitalizarea întregului proces, iar clienţii se pot bucura acum în George de un flux simplu, transparent şi rapid. Şi mai important: odată cu aplicarea pentru credit, clienţii sunt ghidaţi pas cu pas în procesul de achiziţie, primind asistenţă şi informaţii transparente despre documentele necesare, precum şi recomandări referitoare la modul cum acestea se pot obţine şi paşii de urmat. Vor avea foarte rapid informaţiile necesare pentru a lua o decizie corectă bazată pe calculul în timp real al sumei maxime pe care o pot obţine şi vor primi, de asemenea, beneficii suplimentare în George şi reduceri de dobândă pentru încasarea salariului şi încheierea asigurărilor de viaţă, şomaj şi altele. Oamenii se vor simţi mai în control şi mai încrezători în tot acest proces, care părea, până nu demult, extrem de complicat şi birocratic”, a declarat Vlad Huţuleac, Director Executiv Adjunct Produse şi Segmente Retail BCR, potrivit unui comunicat al băncii.

Pentru a aplica online la creditul Casa Mea, clienţii băncii să intre în magazinul George. Cei care doresc împrumutul dar nu sunt clienţi BCR trebui să-şi deschidă online un cont George, pe site-ul BCR (bcr.ro) şi să instaleze aplicaţia George.

„În doar câteva minute, obţii o ofertă fermă, aprobată financiar. Afli imediat cât poţi împrumuta şi îţi configurezi creditul aşa cum ţi-l doreşti: alegi cum să-l plăteşti înapoi (în rate egale sau descrescătoare) şi cu ce tip de dobânda: fixă sau variabilă. Primeşti toate informaţiile pentru a lua o decizie informată; rezervi oferta şi, pentru 3 luni, este garantată; imediat după ce ai aplicat sau oricând în cele 3 luni, George te pregăteşte pentru ce urmează – afli pas cu pas ce ai de făcut: de ce documente ai nevoie, de unde le obţii şi ce faci cu ele; descarci aplicaţia Casa Mea şi încarci documentele casei. urmează analiza documentelor în bancă şi evaluarea casei; primeşti pe telefon aprobarea şi, tot în George, te pregăteşti pentru singura vizită la banca de care ai nevoie, conform legislaţiei în vigoare, ca să semnezi contractele finale”, se precizează în comunicat.

Proiectul este disponibil în această fază pentru clienţii care sunt angajaţi pe perioadă nedeterminată, obţin venituri din salarii şi contractează creditul fără un coplătitor. De asemenea, suma maximă a creditului în varianta online poate ajunge până la 450.000 lei, iar clienţii nu trebuie să aibă alte credite garantate în desfăşurare.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 320 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 53% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless).