ENERGIE

Nuclearelectrica alocă 37,57 milioane lei pentru mentenanţa sistemelor şi echipamentor electrice de la Centrala de la Cernavodă

Nuclearelectrica alocă 37,57 milioane lei pentru servicii de mentenanţă a sistemelor şi echipamentelor electrice de la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, în vederea funcţionării centralei în condiţii de siguranţă şi securitate nucleară, potrivit unui anunţ de participare postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Conform sursei citate, firma care câştigă licitaţia va asigura materialele şi piesele de schimb necesare desfăşurării acestor activităţi, în cadrul unei perioade contractuale, de 24 luni, prestare efectivă.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate – preţ. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 noiembrie 2023, ora 15:00.

Nuclearelectrica are ca domenii de activitate producerea de energie electrică, termică şi de combustibil nuclear.

Nuclearelectrica are două sucursale, fără personalitate juridică: Sucursala CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă şi serviciile auxiliare, şi Sucursala FCN Piteşti, fabrica de combustibil nuclear. De asemenea, este acţionarul unic al companiei de proiect EnergoNuclear, deţinând 100% din acţiuni.