Economie

Miniștrii comerțului din spațiul UE s-au reunit la București într-o conferință informală

Miniştrii Comerţului din Uniunea Europeană s-au întâlnit la Bucureşti, în perioada 21-22 februarie, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei la Consiliul UE, Reuniunea informală a fost prezidată de Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

La eveniment a participat și Cecilia Malmström, comisar european pentru comerţ.

Joi, 21 februarie, la Palatul Regal, a avut loc cina informală, la care vor mai participa Roberto Azevedo, director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, şi Bernd Lange, preşedintele Comisiei INTA a Parlamentului European.

Vineri, miniştrii Comerţului s-au la Palatul Parlamentului pentru a discuta despre procesul de modernizare a OMC şi relaţiile comerciale dintre UE şi SUA. În timpul dejunului de lucru, au avut loc negocierile comerciale în curs ale UE şi au fost punctate ultimele evoluţii legate de iniţiativa UE „Totul în afară de arme”.

În marja evenimentului, joi, 21 Februarie s-a desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, sesiunea de Dialoguri cu Cetăţenii, organizată de Comisia Europeană, la care au participat comisarul Cecilia Malmstrom şi ministrul Ştefan-Radu Oprea.

De asemenea, în după-amiaza aceleiași zile a avut loc şi un briefing de presă susţinut de Roberto Azevedo şi de Ştefan Radu Oprea, pe tema procesului de modernizare a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).