Cultură

Muzică şi dansuri turceşti pe Aeroportul Otopeni

Miercuri, 30 octombrie 2019, pasagerii aflaţi pe noul terminal de plecări din cadrul aeroportului internaţional „Henri Coandă” au avut ocazia să descopere specialităţile Turciei – de la dansuri, la baclava, ceai şi cafea turcească.

Vizitatorii au fost invitaţi să deguste delicatese turceşti şi să experimenteze atmosfera sărbătorească prin dansuri folclorice turceşti, demonstraţii de pictură pe apă şi alte surprize, într-un cadru inedit.

Evenimentul la care a participat şi Ambasadorul Turciei, E.S. Fusun Aramaz, a avut loc cu ocazia Zilei Naţionale a Turciei şi a fost organizat de Ambasada Turciei la Bucureşti, împreună cu Turkish Airliness şi Institutul Cultural Turc „Yunus Emre”, cu sprijinul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Ansamblul „Delikanlılar” al UDTR a susţinut un program artistic de dansuri tradiţionale turceşti.

Anual, ziua de 29 octombrie este sărbătorită de turcii de pretutindeni ca fiind ziua Proclamării Republicii Turcia de către Mustafa Kemal Ataturk. Anul acesta a fost marcată cea de-a 96-a aniversare a Republicii Turcia.