Politic

Primarul General, Gabriela Firea, a primit la Arena Nationala, prima donație de echipamente și produse sanitare destinate spitalelor și centrelor sociale din București

Ambasada Republicii Turcia la București a răspuns apelului Primarului General, Gabriela Firea, pentru suplimentarea echipamentelor din spitale si centre sociale.
Peste 33 de mii de materiale de protecție, obiecte de mobilier, electrocasnice si articole de uz personal vor ajunge in centrele de asistență socială și în spitalele din Capitala

Primarul General, Gabriela Firea,a primit în data de 9 Aprilie, la Arena Nationala, din partea Ambasadorului Republicii Turcia în Romania, Excelenta Sa, Füsun Aramaz, și a presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci, Güven Gungor, prima donație de echipamente și produse sanitare destinate spitalelor si centrelor sociale din București.

Primarul General, Gabriela Firea:

„Multumesc Excelenței Sale, doamana ambasador Füsun Aramaz, și presedintelui Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci, Guven Gungor pentru generoasa donație făcută astăzi pentru București. Cu puțin timp în urmă am transmis rugamintea către mai multe ambasade de a primi sprijin pentru spitalele din Capitală și pentru direcțiile noastre de asistență socială. Iată că a venit un răspuns consistent din partea Turciei.
Este vorba de peste 33 de mii de produse, constând în materiale de protecție pentru medici, obiecte de mobilier, electrocasnice și articole de uz personal, care pot fi folosite atât în carantină cât și în spitale și în centrele sociale.
Au fost donate frigidere, mașini de spălat, pilote, inclusiv piese de mobilier, necesare în aceasta perioadă foarte grea pe care o traversăm cu toții și pe care sperăm să o depașim cu bine prin solidaritate, generozitate si întelegere”.
Primarul Capitalei a arătat că acesta este primul ajutor făcut de Turcia pentru România, urmând și alte donații, atât pentru spitale cât și pentru direcțiile de asistență socială și pentru persoanele din carantină sau izolare: „Primaria Capitalei asigură finanțare și suport logistic, însa, pentru că aceste aprovizionări și achiziții trebuie să se facă continuu, pentru că în această perioadă în spitale se consuma foarte multe materiale de protecție, orice spijin este foarte necesar”.


Ambasadorul Republicii Turcia in Romania, E.S. Füsun Aramaz:

„Traversăm o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus, care afectează întreaga lume. În astfel de vremuri grele, cea mai importantă este solidaritatea globală și între națiunile prietene. Oferim astăzi materiale sanitare necesare spitalelor din Bucuresti, strânse printr-o campanie inițiată de oamenii de afaceri turci din România. Doar împreună, prin solidaritate între România și Turcia, dar și în întreaga lume, putem depași aceasta criză. Îmi exprim recunoștința pentru personalul medical din cele două țări, dar și de pe intregul glob, care luptă în linia întâi cu aceasta pandemie”.