Educație

Activitatea instituțiilor de învățământ după 1 octombrie – discutată cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat astăzi, 30 septembrie, o ședință de lucru online cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ). Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat activitatea instituțiilor de învățământ odată cu instituirea, începând cu 1 octombrie 2020, a stării de urgență în sănătate publică în unele unităţi administrativ-teritoriale.

Ministrul Igor Șarov i-a informat pe participanții la discuții că instituțiile de învățământ vor activa în continuare corespunzător modelelor selectate, iar în conformitate cu hotărârea nr. 33/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ajustarea (înăsprirea/relaxarea) măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituţiilor de învăţământ,va fi decisă de Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică în coordonare prealabilă cu CNESP.

„Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu care ar putea să apară, de aceea vă îndemn să ne prezentați starea reală a lucrurilor din teritoriul administrat ca să putem gestiona orice situație. Vă chem la precauție maximă și vă rog să puneți sănătatea în prim plan”, a mai precizat oficialul.

În context, reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului au prezentat informații privind activitatea instituțiilor de învățământ și situația sanitaro-epidemiologică din teritoriu.