Travel

Cappadocia, destinația perfectă pentru o vacanță de neuitat

În cazul în care vă doriți o scurtă vacanță într-un loc ce vă poate crea amintiri de neuitat, v-am pregatit o scurtă descriere despre ținutul magic cum îl știu mulți, cunocut dprept Cappadocia unul dintre cele mai bogate locuri din lume cand vine vorba despre evenimente istorice si fenomene naturale.

Cappadocia (Kapadokya) este o regiune istorică situată în Turcia, în Anatolia Centrală.
Cappadocia se află în estul Anatoliei, în centrul a ceea ce este acum Turcia. Relieful este format dintr-un platou înalt de peste 1000 m altitudine, care este străbătut de vârfuri vulcanice, Muntele Erciyes, în apropiere de Kayseri (vechea Cezaree), cu 3916 m, fiind unul dintre cei mai înalți munți. Delimitările regiunii istorice a Cappadociei nu sunt cu exactitate cunoscute, mai ales spre vest. În sud, Munții Taurus delimitează granița cu Cilicia(trecătoare ce leagă două lanțuri muntoase) și izolează Cappadocia de Marea Mediterană. Spre vest, Cappadocia este divizată de regiunile istorice ale Licaoniei la sud-vest, și Galatiei în nord-vest. Coasta Mării Negre include regiunea care s-a separat din Cappadocia transformându-se în regiunea Pontus, în timp ce granița de est a Cappadociei este realizată de cursul superior al fluviului Eufrat, înainte ca acesta să-și abată cursul spre Mesopotamia. Aceste limite conțin o suprafață ce se întinde pe aproximativ 400 km de la est la vest și pe 250 km de la nord la sud. Datorită așezării sale interioare și a altitudinii mari, Cappadocia are un climat continental înregistrat, cu veri calde și uscate și ierni reci cu zăpadă. Precipitațiile sunt rare, Cappadocia fiind în mare măsură o regiune semi-aridă.

Numele capadocienilor a fost dat de către perși, după cum spune Herodot. Unul dintre triburile Cappadociei menționate de el este Moschoi, asociat de Josephus Flavius ​​cu figura biblică a lui Meșec, fiul lui Iafet: „și Mosocheni, ce au fost la rândul lor neamul urmașilor lui Mosoch, acum ei fiind capadocieni”. .

Sub regii Imperiului Persan ce au urmat, regiunile capadociene au fost divizate în două provincii, una ce conținea porțiunea centrală și care a purtat în continuare numele de Cappadocia, în timp ce cealaltă a fost denumită Pont. Această divizare a fost făcută încă înainte de Xenophon. Și după căderea guvernării persane cele două provincii au continuat să fie separate, distincția fiind perpetuată, iar numele de Capadocia a ajuns să fie limitat la provincia interioară (uneori numită Marea Capadocie).

Pe lăngă minunatul relief de care dispune această regiune, puteți avea parte de o minunată călătorie cu unul dintre coloratele baloane cu aer cald ce se înaltă zilnic.