Politic

Florin Cîţu: Nu cred că vor fi voturi pentru moţiune de la PSD, UDMR sau minorităţi

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că nu se aşteaptă ca deputaţii PSD, UDMR sau din partea minorităţilor naţionale să voteze în favoarea moţiunii simple depuse de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Şi în PNL sunt discuţii despre miniştrii PSD, sunt sigur că şi în PSD sunt discuţii despre miniştrii PNL. Este o competiţie. Este aceeaşi cerinţă pe care o avem toţi de a veni cu câteva soluţii. Ministrul Popescu va veni în coaliţie cu câteva propuneri şi acolo vom decide politic”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie voturi din partea deputaţilor PSD împotriva lui Virgil Popescu, Florin Cîţu a răspuns: „Nu, nu. Nu mă aştept să fie niciunul. (…) Nu cred că vor fi voturi pentru moţiune de la PSD, UDMR sau minorităţi”.

USR a depus marţea trecută moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul ‘săptămâna viitoare’ Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”.

Potrivit USR, ministrul Popescu „periclitează” în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie.