Politic

Ședință de Guvern: Prima cerere de plată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 3 miliarde de euro, va fi transmisă Comisiei Europene până la 31 mai

Prima cerere de plată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 3 miliarde de euro, va fi transmisă Comisiei Europene până la 31 mai. Guvernul a completat astăzi legislația necesară pentru implementarea PNRR, îndeplinind astfel, în termenul asumat, toate angajamentele asumate pentru ca România să acceseze finanțare europeană.
Pentru implementarea proiectelor din sectorul medical, Guvernul, prin Ministerul Sănătății, va beneficia de sprijinul și expertiza Organizației Mondiale a Sănătății.
Prin PNRR, componenta sănătate are un buget alocat de 2,45 miliarde euro fără TVA pentru reforme și investiții în infrastructura medicală. În plus, pentru sistemul de eHealth și telemedicină, al cărui obiectiv este realizarea unei infrastructuri digitale integrată la nivelul administrației publice din România care să ofere servicii de înaltă calitate cetățenilor și companiilor, bugetul este de 400 milioane euro fără TVA.
Planul Național de Redresare și Reziliență oferă României oportunități de finanțare de aproximativ 30 de miliarde de euro pentru programe de dezvoltare și modernizare.