Economie

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu: Grindeanu: Este important să asigurăm fonduri suplimentare pentru proiectele de infrastructură, întrucât preţul materialelor creşte

Investiţiile în infrastructură riscă să se blocheze dacă nu sunt asigurate fonduri suplimentare, inclusiv la nivel european, în contextul în care preţul materialelor este în creştere, susţine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
El participă joi la reuniunea miniştrilor transporturilor din UE în cadrul Consiliului Transport, Telecomunicaţii şi Energie – secţiunea Transporturi, organizată la Luxemburg.

„Pe agenda reuniunii figurează 3 teme importante care privesc pachetul legislativ european Fit For 55. Acest pachet vizează adaptarea politicilor UE în domeniul climei, al energiei, al utilizării terenurilor, al transporturilor şi al impozitării în vederea îndeplinirii obiectivului de reducere internă cu cel puţin 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu 1990. Pachetul Fit For 55 reprezintă un pas important pentru ca Europa să devină primul continent al lumii neutru din punct de vedere climatic până în anul 2050”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

În această reuniune se va supune spre aprobare abordarea generală a Consiliului UE pe marginea propunerilor de Regulamente europene, părţi ale Pachetului, care vizează: asigurarea unor condiţii de concurenţă echitabile pentru un transport aerian durabil, instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, utilizarea combustibililor din surse regenerabile şi cu emisii scăzute de carbon în transportul maritim.

„Urmează să mai discutăm astăzi despre acţiunile necesare la nivel european pentru finalizarea investiţiilor în infrastructura TEN-T, pe marginea unui nou proiect de regulament. În condiţiile în care preţurile la materiale cresc, este important să asigurăm fonduri suplimentare, inclusiv la nivel european, acestor proiecte, pentru a evita blocarea lor”, a completat oficialul român pe reţeaua de socializare.