Politic

Preşedintele Iohannis a felicitat-o pe Regina Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naştere şi a celebrării Jubileului de Platină, informează joi Administraţia Prezidenţială.

„Cu prilejul aniversării Zilei Oficiale de Naştere şi a celebrării Jubileului de Platină, am deosebita onoare de a transmite Majestăţii Voastre, în numele poporului român şi al meu personal, cele mai calde felicitări, alături de urări de pace şi prosperitate pentru Familia Regală şi poporul britanic. Sărbătorirea de către Majestatea Voastră a Jubileului de Platină reprezintă un moment istoric şi un simbol al devotamentului deplin în slujba cetăţenilor”, i-a urat şeful statului Reginei Elisabeta a II-a.

De asemenea, în scrisoarea adresată Majestăţii Sale, Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că Parteneriatul strategic care leagă România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va continua să fie consolidat, în beneficiul ambelor naţiuni.

Regatul Unit celebrează în această săptămână cei 70 de domnie ai Reginei Elisabeta a II-a.